Фермерське господарство «Таврійський пасічник» (Херсонська область) виробляє унікальний регіональний продукт – мед-суфле.
Про це написав на своїй Фейсбук-сторінці директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода.
Він зазначив, що це – єдина в регіоні племінна пасіка, яку очолює голова Херсонської обласної спілки бджолярів Юрій Лавриненко.
Мед-суфле, або крем-мед – це натуральний продукт, в складі якого натуральний мед. Його структура повітряна, як крем. Її отримують шляхом довгого збивання свіжого меду за температури +14-16 ºС. Мед-суфле не розтікається і не кристалізується.
Господарство виробляє мед-суфле з різними фруктовими смаками: обліпихи, малини, ківі, вишні та іншими. Для цього використовують сухий сік фруктів.
Як зазначають у «Таврійському пасічнику», цей продукт відомий у Європі, та для України мед-суфле є новинкою.
Фермерське господарство має досить велику пасіку, також займається вирощуванням столового винограду.
Влітку 2018 року «Таврійський пасічник» обладнав цех для викачування меду, придбав спеціальне обладнання, що значно полегшило процес відкачування.