З 1 вересня 2021 року буде впроваджено нове шкільне меню в закладах освіти, повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.
Меню різноманітне, збалансоване та корисне. В новому меню збільшено кількість м’яса, риби, бобових, молока та кисломолочних продуктів, круп. Обмежено кількість солі та цукру, жирів тваринного та рослинного походження, зменшено споживання картоплі, хліба.
Загалом у Херсонській області налічується 430 закладів повної загальної середньої освіти, в них організовано гаряче харчування учнів. Кількість дітей що харчується – 54434. В 111 школах впроваджено меню за вподобанням зі збірника Євгена Клопотенко.
Територіальними структурними підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було проведено навчання з представниками закладів загальної середньої освіти, які відповідають за організацію харчування в закладах освіти, щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей та дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти від 25.09.2020 року № 2205.
В усіх районах та містах області спеціалістами Держпродспоживслужби проводяться навчання персоналу операторів ринку, який задіяний в організації харчування, з метою запобігання випадків харчових отруєнь у закладах освіти.