Традиційно перед Днем працівника сільського господарства підбиваються підсумки в різних галузях агропромислової сфери регіону. Вже маємо результати по окремих напрямках тваринництва в Херсонській області.
Херсонщина вчергове серед лідерів України по трьох напрямках
? Область знову посіла перше місце по кількості надоєного молока від однієї корови за підсумками 9 місяців 2019 року. Середній надій по регіону становить 5930кг (4720 кг – в середньому по Україні ). Цього року область на 1,8% покращила власний минулорічний результат. На окремих підприємствах області: ТОВ ТД «Долинское», ДПДГ «Асканійське», ТОВ «Світанок», ПП АФ «Промінь», ППБФ «Таврія» – надій на одну корову вже сягає більше 6300 кг.
? По виробництву яєць Херсонська область за 9 місяців 2019 року посіла третє місце в Україні – це 698,3 млн.шт. Основним виробником яєць в області є ПАТ птахогосподарство Агрохолдінг «Авангард» Білозерського району.
? За настригом вовни від однієї вівці Херсонщина традиційно є передовою: перше місце по Україні, з середнім результатом по регіону – 3,0 кг вовни, (1,0 кг – в середньому по Україні). А в таких підприємствах, як ДПДГ «Асканійське», ДПДГ «Асканія-Нова», цей показник становить більше 7,0 кг вовни від однієї вівці.
Нові потужності галузі тваринництва на підході
У 2019 році в області здійснюється реконструкція та будівництво тваринницьких приміщень, що в майбутньому сприятиме збільшенню об’ємів виробленої продукції тваринництва:
ПП АФ «Промінь» (Генічеський р-н) проводить будівництво для утримання поголів’я великої рогатої худоби, що дасть можливість збільшити виробництво молока в області на 1,0 тис. тонн щороку;
ПАТ «Птахогосподарство Агрохолдінг «Авангард» (Білозерський р-н) проводить будівництво 3-х приміщень для утримання птиці, що дасть можливість збільшити виробництво яєць курячих на 200,0 млн. шт. щороку;
ТОВ АПФ «Воронцовське» (Нововоронцовський р-н) проводить реконструкцію приміщення для утримання свиней, що дасть можливість збільшити виробництво м’яса в області на 2,2 тис. тонн;
ТОВ «Агробізнес» (Каховський р-н) продовжує будівництво приміщення для утримання 200 голів кіз, та планує нарощування обсягів виробництва козиного молока та виготовлення готової продукції (м’які та тверді сири, бринзу та йогурти) на власній сироварні з закінченим циклом виробництва. На сьогодні триває будівництво великої сироварні біля козиної ферми, куди молоко надходитиме молокопроводом, що зменшить поточні витрати на виробництво та підвищить якість готової продукції.