Поляки готують соус для японців з херсонських динь

Поляки готують соус для японців з херсонських динь
16 сентября

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Широке» (Херсонська область) щороку постачає на переробку в Польщу 800 тонн динь сортотипу Галія.

Про це розповів фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Валерій Федоренко, пише AgroTimes.

«З українських динь польське підприємство виготовляє сировину для соусу на експорт в Японію», - сказав Валерій Федоренко.

За його словами, обсяг однієї партії динь для експорту на переробку в Польщі зазвичай становить 800 тонн.

Сортотип Галія дуже розповсюджений в Європейському Союзі. В Україні із цього сортотипу найвідомішими сортами вітчизняної селекції є Даяна та Берегиня.

Новости по теме
Комментарии (0)

Новости

шипшина