Мед-суфле виробляють на Херсонщині


19 апреля

Фермерське господарство «Таврійський пасічник» (Херсонська область) виробляє унікальний регіональний продукт - мед-суфле.

Про це написав на своїй Фейсбук-сторінці директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода.

Він зазначив, що це - єдина в регіоні племінна пасіка, яку очолює голова Херсонської обласної спілки бджолярів Юрій Лавриненко.

Мед-суфле, або крем-мед - це натуральний продукт, в складі якого натуральний мед. Його структура повітряна, як крем. Її отримують шляхом довгого збивання свіжого меду за температури +14-16 ºС. Мед-суфле не розтікається і не кристалізується.

Господарство виробляє мед-суфле з різними фруктовими смаками: обліпихи, малини, ківі, вишні та іншими. Для цього використовують сухий сік фруктів.

Як зазначають у «Таврійському пасічнику», цей продукт відомий у Європі, та для України мед-суфле є новинкою.

Фермерське господарство має досить велику пасіку, також займається вирощуванням столового винограду.

Влітку 2018 року «Таврійський пасічник» обладнав цех для викачування меду, придбав спеціальне обладнання, що значно полегшило процес відкачування.

Теги: мед
Новости по теме
Комментарии (0)

Новости

шипшина