20 травня у Палаці молоді та студентів відбувся фінал проекту «Маленькі кухарі».
Окрім кулінарної творчості дітей, херсонці познайомились із грузинською культурою та звичаями, з творчістю талановитих колективів Херсона та Миколаєва.
«Я розумію, що не може бути окремих культур. Так само як і не може бути не може бути трагедій окремих народів – це спільне. Не можна сказати, що творчість да Вінчі або Рафаеля вражає тільки італійців. І сьогодні ми бачимо, що грузинська кухня, грузинські танці – також надбання усього світу. Тому давайте насолоджуватись цією творчістю та підтримувати таланти наших дітей», – зауважив міський голова Володимир Миколаєнко.
Поки глядачі дивились у залі концерт, «маленькі кухарі» готували страви.
А наприкінці заходу було визначено переможця. Згідно рішення журі, призові місця розподілились наступним чином:
3 місце – Ксенія Харченко
2 місце – Наталя Мельник
1 місце – Оксана Качура.
Учасників конкурсу «Маленькі кухарі» нагороджено подяками та призами, а переможиця вирушить у Грузію переймати мистецтво грузинської кухні.
Довідка.
Соціальний проект “Дитяча кулінарна школа “Маленькі кухарі” реалізовується херсонсько-грузинським об’єднанням “Ілорі”.
Мета проекту – дати можливість херсонським дітям віком від 8 до 12 років розкрити свій творчий потенціал у сфері кулінарії. Проект – конкурс у вигляді дитячого телевізійного шоу. Бажаючі взяти у ньому участь пройшли відбірковий етап у жовтні 2016 року та майстер-класи з кулінарії, щоб змагатимуться за звання кращого юного кухаря Херсонського краю.