12 лютого киян запрошують відвідати V Операцію Об’єднаних Культурних Сил, де говоритимуть про минуле і майбутнє херсонської кухні.
Організаторами заходу являються Lviv Media Forum, Остання Барикада і GastroFamily – Сім’я ресторанів Діми Борисова.
Серед спікерів ботанік, автор блогу Довколаботаніка Олексій Коваленко, фуд-журналістка Марія Банько, маркетинг-директор виноробні Князя Трубецького Сергій Пархомчук, археолог-славіст Євген Синиця.
Організатори обіцяють поговорити про основні продукти та страви херсонської кухні, дороги вина та смаку Херсонщини: він кавунового меду до томатів з Чорнобаївки, локальні кулінарні традиції та вінтажну кухню, кухарів та пекарів-волонтерів у Херсоні, унікальний таврійський теруар і локальні вина, які рухали економіку тисячі років тому і рухатимуть після перемоги, а також про гастрономічні проєкти на підтримку Херсона.
V Операція Об’єднаних Культурних Сил відбудеться 12 лютого о 15:00 біля Лядських воріт (Остання Барикада). Вхід вільний, забронювати місце можна за номером +38 068 907 1991.
Захід проводиться у партнерстві з ГО Львівський медіафорум, що збирає мільйон гривень для підтримки журналістів Суспільного у Херсоні.
Під час повномасштабної війни офіс філії захопили, розікрали та фактично знищили російські окупанти. Однак попри це робота медійників не зупинялася ані на хвилину: журналісти в окупації, ризикуючи життям, збирали та передавали матеріали, а їхні колеги в евакуації перетворювали їх на статті та новини. інформації. Після звільнення міста команда «Суспільне.Херсон» працює під щоденними обстрілами.
Підтримати філію суспільного мовника в Херсоні можна тут.

