Підтримати

Російські військові регулярно атакують Кіндійку з дронів, через що громадський транспорт майже припинив курсувати до селища. Сергій, місцевий житель, як і багато інших, часто їздить до Херсона на велосипеді.

Так, у неділю, 29 вересня, житель Кіндійки потрапив під одну з таких ворожих атак. Російські військові скинули вибухівку з дрона прямо на нього, внаслідок чого чоловік отримав чотири уламкові поранення.

Своєю історією Сергій Самойлов поділився з кореспондентами МОСТа. 

“Я їхав на велосипеді по вулиці приватного сектору і, на щастя, не виїхав на трасу. Там днями, біля торгового центру “Салют”, убило чоловіка, адже це відкрита місцевість”, — розповідає Сергій.

Він пояснює, що під час їзди на велосипеді через шум коліс і вітер майже неможливо почути ворожий дрон. 

“Я побачив, як жінка почала бігти, і тільки потім звернув увагу на дрон. Спочатку почув лише шум безпілотника. Став за вишнею, а дрон завис наді мною, секунд п’ять просто стояв, потім скинув вибухівку. Якби я не ховався за деревом, у мене було б не три дірки, а тридцять три”, — згадує він.

Чоловік був одягнений у звичайну сорочку, темні штани, велосипедні рукавиці та захисні окуляри.

Після того, як він потрапив під обстріл, то ще близько п’яти хвилин лежав і спостерігав за ворожим дроном, перш ніж на велосипеді поїхав додому.

“Їду, дивлюсь, у мене рубашка вся в крові. Коли доїхав додому, викликав швидку,” — ділиться Сергій.

Він отримав поранення в руку, ногу та живіт. Уламок зайшов у руці не глибоко, у нозі залишився невеликий уламок, а найбільше пошкодження — в животі. 

Сергія нещодавно виписали з лікарні. Зараз чоловік проходить реабілітацію.

“Перед операцією мені сказали, що 90% ймовірності, що уламок у животі залишиться, — ділиться Сергій. — Але в мене є баночка, в якій два уламки, які вдалося дістати.”

Це вже не перший випадок, коли російські військові атакують цивільних людей на велосипедах. За два тижні до травмування Сергія під обстріл потрапив його знайомий.

“Мій сусід їхав по Севастопольській трасі, і йому вдалось вчасно кинути велосипед та сховатися за дерево. Окупанти скинули вибухівку на велосипед, не на нього, але він отримав багато поранень. Його буквально переді мною виписали з лікарні,” — згадує чоловік.

В палаті з Сергієм лежали ще троє чоловіків, які також постраждали від російських обстрілів. Селище Кіндійка часто опиняється під прицілом армії РФ. 

Сергій розповідає про випадок, коли окупанти скинули вибухівку на будинок, а потім усвідомлено чекали, поки люди почнуть його гасити, щоб завдати повторного удару.

“Вони кинули на будинок вибухівку, і він загорівся. Місцеві жителі зібралися його тушити — людей 7-8, я також зі шлангом стою. І в цей час прилітає ще один дрон. Ну, ви розумієте… люди тушать, і тут… Ба-бах. Всі розбіглися,” — згадує чоловік.

Вже пізніше, за словами Сергія, приїхала пожежна машина з військовими, які мали при собі РЕБ та антидронові рушниці. Незабаром поряд ворожий дрон скинув вибухівку, і почалися “прильоти”.

“У тому обстрілі 2-3 людини отримали поранення, але якби вони не встигли сховатися, це могло б закінчитися значно гірше,” — зазначає Сергій.

Сергій проходить реабілітацію після важких травм. Якщо у вас є бажання підтримати його, ви можете зробити це, надіславши кошти на картку 4441 1110 6171 4287 (Сергій Самойлов).

З 1 по 26 вересня 2024 року російські війська здійснили 2170 атак на Херсонщину за допомогою дронів. Внаслідок цих нападів загинули 6 людей, а ще 110, серед яких одна дитина, отримали поранення. 

У соціальних мережах активісти, волонтери та місцеві жителі звертаються до обласної та військової адміністрації з проханням забезпечити захист уздовж лінії Дніпра за допомогою засобів радіоелектронної боротьби та антидронових рушниць.

Поділитися цим матеріалом

Розвиваємо проект за підтримки