Олена Рустамова – вимушена переселенка з села Чорнобаївка, що на Херсонщині. В Одесі жінка розпочала власну справу та створила авторський торт, який назвала “Чорнобаївський”.
Під час спілкування з журналістами МОСТу Олена розповіла, що виїжджала з окупованого на той час правобережжя вагітною на 8-му місяці.
До війни вона працювала менеджеркою з продажів на місцевій птахофабриці, але мріяла займатись кондитерською справою. Саме тому, коли побачила об’яву про курси, довго не вагалась.
Зараз херсонка разом з чоловіком та трьома синами живе та працює в Одесі, там вона і розпочала власну справу.
Перед тим, як з’явився рецепт торту “Чорнобаївський”, Олена каже, що точно знала, яку він матиме назву.
“Спочатку з’явилась назва. А ще я точно знала, який він матиме вигляд. Вже потім я почала міркувати, з чим він може у мене асоціюватись та з якою він буде начинкою”, – розказує Олена.

Дизайн торта – вишиванка з композицією із колосків, які, за словами Олени, символізують Чорнобаївку.
“Начинка торта – горіхово-макові бісквітні коржі та ніжний крем-чиз на вершках. Торт вкритий бельгійським ганашем. У нас у Чорнобаївці дуже славляться страви з горіхами, маком і вишнями — все це я поєднала у торті”, – додала Олена.

Презентували торт “Чорнобаївський” в Одесі на одному із заходів для вимушених переселенців.
“Мені дуже допомагає та надихає похресниця моєї мами – Ольга Радішевська. Вона моя наставниця і партнерка. Оля надає мені впевненості та допомагає не боятись заявляти про себе”, – каже жінка.
Читайте також історію власниці кав’ярні “ЄSens” Юлії Кісельової про життя у місті на лінії фронту.