Уже з 1 січня 2021 року набувають чинності оновлені нормативно-правові акти щодо удосконалення системи харчування у школах країни.
В онлайн-нараді щодо вказаних нововведень взяв участь т.в.о. голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.
Варто зазначити, що робота за участю експертів та урядовців над розробкою нормативної бази для впровадження подібних перетворень тривала протягом року. Тепер у щоденному шкільному раціоні учнів повинно з’являтися більше злакових, овочів, фруктів, ягід та молочних продуктів.
За словами Олени Зеленської, яка є ініціаторкою вказаних перетворень, на практиці зміна застарілих норм – це перший крок, який необхідно було зробити, щоб розпочати оновлення та осучаснення шкільного меню.
Насправді ж, основна мета нововведень – забезпечити доступне, здорове та збалансоване харчування для школярів і у великих містах, і у віддалених населених пунктах.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на тому, що економія на здоров’ї дітей є неприпустимою. За його словами, окрім оновлення застарілої нормативно-правової бази, у рамках реформування системи шкільного харчування виділені ще два основних напрямки: підвищення контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів і ресурсне забезпечення шкіл.