Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, починаючи з 1 травня 2020 року, проводиться щоденний збір інформації щодо дотримання протиепідемічних заходів при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на ринках області.
На кожному працюючому ринку протягом усього часу ситуацію щоденно моніторять по двоє фахівців Держпродспоживслужби.
Так, 21 травня фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірили як у Херсоні Дніпровський та ринок «Дружба» виконують рекомендації щодо роботи в умовах карантину.
За словами директора ринку «Дружба» Валерія Дружинського, вони вивчили усі рекомендації головного державного санітарного лікаря України. На вході усім відвідувачам вимірюють температуру, є захисні екрани між продавцями та покупцями.
“Загалом на Херсонщині відкрились і вже працюють під час карантину 29 ринків. Сьогодні завітали до двох херсонських ринків – це ринок Дніпровський та ринок «Дружба». Ми побачили, що вимоги, які прописані у постанові головного державного санітарного лікаря України щодо роботи агропродовольчих ринків, дотримуються в повному обсязі. Продавці забезпечені засобами індивідуального захисту, є екрани між покупцями та продавцями, ведеться журнал вимірювання температури, наявні антисептичні засоби як для працівників, так і для відвідувачів, проводиться температурний скринінг. На сьогодні ми побачили, що проблема лишається в свідомості людей, які приходять на ринки – відвідувачі нехтують носінням захисних масок”, – зазначають у Держпродспоживслужбі.