У селі Новософіївка Херсонської області вирощують моркву та редис. Ще донедавна продукцію вищого сорту продавали на гуртовому ринку в Великих Копанях, а некондиційний товар згнивав у полях.
У листопаді 2018 року 3 маленькі групи виробників завдяки Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва об’єднались в одну групу, отримали можливість стабільно формувати великі партії продукції та вийшли на нові прибуткові ринки збуту.
Одразу 18 сімей вирішили працювати разом, щоб стати конкурентоспроможними на сучасному плодоовочевому ринку.
Домовилися вирощувати моркву та редис одного сорту, відпрацювали ефективні агротехнології і тепер додержуються їх.
В один час саджають, в один час обробляють засобами захисту, удобрюють, тому й урожаї отримують в один час і можуть формувати великі партії моркви весь сезон.