Американська кухня — це справжній коктейль з багатьох культур, який зачаровує оригінальністю. Вона має європейські корені, але збагачена гастрономічними традиціями кількох десятків народностей. «Різноманітна. Щедра. Ситна. Проста.» — саме ці чотири слова характеризують кухню США. Більшість страв готуються швидко і легко, що ідеально підходить для зайнятих американців. Вони люблять добре поїсти, тому порції в ресторанах часто бувають дуже великими.
Кафе і ресторани США славляться своїми десертами та виробами з борошна, яким відводиться чільне місце у будь-якому меню. Ми підготували найкращі рецепти американської кухні від lvivskirecipes.com.ua і запрошуємо вас поринути у спокусливий світ смаків!
Булочки для бургерів
Рум’яна випічка традиційно вважається одним з кулінарних символів США. Булочки виготовляються з дріжджового тіста, посипаються кунжутом. Можуть бути як окремою стравою, так і поєднуватися з найрізноманітнішими начинками — шинкою, ковбасою, відвареним м’ясом, свіжими й маринованими овочами та соусами. Прекрасний варіант для сімейного сніданку, поживного «перекусу» на роботу або яскравих снеків для вечірки.
Панкейки з шоколадом
Ніжно-повітряні оладочки готуються швидко. Жовтки та білки збиваються окремо, з цукром. Класичні панкейки смажаться без олії, на сковороді з антипригарним покриттям. Готові вироби складаються гіркою, яку увінчує шматок вершкового масла. Залишилося полити панкейки кленовим сиропом або розтопленим шоколадом, прикрасити ягодами малини чи лохини.
Американські пончики
Вироби з солодкого дріжджового тіста обсмажуються в киплячій олії. Важливим етапом кулінарного процесу є викладення пончиків на паперовий рушник, для позбавлення від зайвої жирності. Готові пончики посипаються цукровою пудрою, покриваються розтопленим шоколадом, мигдальними пластівцями або кокосовою стружкою.
Яблучний пиріг
American apple pie — символ родинного затишку та світлих традицій. Готується з пісочного тіста та тушкованих яблук, з додаванням кориці та ванілі. На основу з тіста викладається ароматна начинка, яку зверху прикривають фігурною решіткою з решти тіста. Для отримання ефектної скоринки пиріг зверху змащуємо сумішшю з жовтка та молока, після чого посипаємо цукром.
Булочки з корицею
Смачнющі «трояндочки» з дріжджового тіста, всередині яких причаїлася начинка з вершкового масла, цукру та кориці. Для отримання булочок такої красивої форми пласт тіста з начинкою загортають рулетом і нарізають поперек. Викладають на деко зрізами догори. Після випікання на дещо остиглі вироби наносять помадку (сир маскарпоне, масло, ванільний і звичайний цукор).
Американські страви дуже різноманітні, але завжди поживні та смачні. Такій випічці зрадіє і дитина у школі, і солідний офіс-працівник під час обідньої перерви, і гості на затишному недільному чаюванні. Неперевершені страви з присмаком американської гостинності запрошують до зустрічі на кухні!