Вивести підприємство з фінансової кризи та вийти на стабільний прибуток. Саме ці завдання ставить перед собою директор агрофірми «Білозерський» Юрій Попутько.
Досвідчений кризовий менеджер впроваджує сьогодні комплекс заходів, направлених на недопущення банкрутства підприємства та його подальший розвиток. І це не лише домовленість про відстрочку платежів з кредитними установами і постачальниками, популяризація продукції, укладення нових угод щодо співпраці, а й доволі жорсткі і непопулярні рішення, зокрема такі, як оптимізація штату працівників агрофірми. У зв’язку із закінченням сезону збору врожаю, сьогодні потреба у додатковій найманій праці в господарстві зменшилася, тож частина робітників будуть звільнені. «Моя мета – зберегти підприємство і мати можливість отримати новий урожай у наступному році.
Оптимізація штату агрофірми дасть шанс підприємству не накопичувати борги та можливість зекономити мінімум півтора мільйона гривень на місяць, – розповідає Юрій Анатолійович, – Я повинен ефективно витрачати фінансовий ресурс, адже несу відповідальність за долю потужного бюджетоутворюючого підприємства Білозерської громади».
Проте у господарстві вчаться не лише економити, а й заробляти додаткові кошти. Успіхом увінчалася ініціатива Юрія Попутька щодо вирощування гречки другого врожаю. Нова культура дала можливість заробити підприємству майже мільйон гривень чистого прибутку.
«Отримавши хороший результат, я переконався, що необхідно використовувати землю з максимальною користю, а зернові культури можуть дати підприємству стабільний прибуток. Чому б не вирощувати два врожаї на сезон?», -говорить директор агрофірми.
Сьогодні у «Білозерському» триває обрізка садів та виноградників, а також корчування старого яблуневого саду, на місці якого сіятимуть зернові.
На правах реклами