Підтримати

Росіяни почали роздавати паспорти в Херсоні на початку червня. Точну кількість виданих документів не знає ніхто, але певний час в місті існував ажіотаж. Люди, особливо пенсійного віку, вишиковувалися у чергу, сподіваючись, що це допоможе отримувати російську пенсію.

Ці черги біля колишнього офісу ДП Документ на вулиці Мозолевського російські пропагандисти активно розповсюджували у мережі, як доказ того, що херсонці хочуть жити в Росії.

Пройшло декілька місяців, черги зникли, потім зникли самі росіяни. А нам стало цікаво, як виглядає зараз приміщення, де ці паспорти видавали.

Тікаючи з Херсона, росіяни вкрали памʼятники, експонати з музеїв та звірів з Гідропарку, але у своєму “паспортному столі” чомусь покидали анкети для бажаючих отримати громадянство.

Вхід в приміщення на вулиці Мозолевського вільний. Хтось завбачливо вибив скло в дверях, хоча винесли з приміщення не все. Окрім непоганих стільців та офісних крісел, в приміщенні досі стоїть недешевий МФУ.

А російські прапорці сиротливо лежать на полиці біля входу.

Таблички досі повідомляють про часи, коли можна спробувати в урочистій обстановці отримати паспорт РФ. І навіть можна заповнити анкету на отримання, які лежать акуратними стопками на робочих місцях.

От тільки працівників тут давно немає. Як нема і списків тих, хто отримав паспорти. Можливо росіяни їх вивезли, або їх вже забрали українські правоохоронці.

Що, звісно, цікавіше.

Розвиваємо проект за підтримки