Підтримати

Директорка ТОВ “Херсонавтокомунсервіс” Альона Дубровська взяла у заручники весь Херсон, відмовляючись вивозити з міста сміття.

Про це МОСТу розповіли джерела в обласній і міській військових адміністраціях.

Накопичуючи гори сміття, пані Дубровська намагається вирішити деякі свої бізнес-амбіції.

Треба пояснити, що ТОВ “ХАКС” є багаторічним, по суті, монополістом на ринку вивезення сміття. У поєднанні із структурами депутатки міської ради від ОПЗЖ Альони Ротової, які до 2021 року контролювали міське сміттєзвалище, це давало майже необмежені можливості для заробітків на смітті.

“Але багато років Альона Дубровська, яка є засновницею і керівницею “ХАКС”, добивалася для себе ексклюзивних умов. У мера Володимира Миколаєнка вона вимагала для себе частину звалища. Що, звісно ж, було зробити нереально”, – згадує один з екс-депутатів Херсонської міської ради, який займався питаннями ЖКГ.

Після того як звалище фактично взяв під контроль Ігор Колихаєв та його люди, у Дубровської посилилися і проблеми, і амбіції. Але добитися входу на звалище, яке депутати своїм рішенням розширили на 10 га, вона не змогла.

Але ідею мати свою власну “карту” на звалищі, схоже, не полишила.

Під час окупації росіянами міста Дубровська працювала, але достеменно про умови цієї роботи нам поки нічого невідомо.

Зате відомо, що після звільнення Херсона, військову адміністрацію якого очолила Галина Лугова, що не мала жодного досвіду роботи із міським господарством, Альона Дубровська пішла у наступ.

Протягом двох місяців ХАКС саботував вивезення сміття, утворивши по місту широку мережу стихійних звалищ. 

І, посилаючись на відсутність у КП “Екополіс” (яке є оператором міського сміттєзвалища) можливості працювати, Дубровська вирішила зайти на полігон.

Буквально кілька годин тому, поки ми збирали все, що відомо про проблему, міська рада намагалася пояснити ситуацію, але вийшло не дуже переконливо.

По-перше, у повідомленні приховали факт вивезення з полігону важкої техніки, без якої захоронення твердих побутових відходів неможливе, а по-друге, не розповіли про історію з шантажем. 

До речі, в міській військовій адміністрації ходять чутки, що техніку вивезли не росіяни, а сховали якісь особи, які в період окупації міста контролювали звалище.

В повідомленні про цих осіб згадують, але їх не називають. 

Однак є підозра, що Дубровська і ті невстановлені або неназвані злодії, можуть бути повʼязані. 

І, судячи з офіційної позиції ХМВА, на шантаж Дубровської там не пішли.

Натомість запускають на звалище компанію з Білої Церкви, а право вивозити сміття надали  КП «Парки Херсона».

За словами джерел в обласній військовій адміністрації, проблему таким чином розвʼязують саме там, а не у міській ВА.

І, схоже, на перемовини з ХАКСом ніхто йти не збирається,

Розвиваємо проект за підтримки