Підтримати

Побиті градами будинки, порожні вулиці та калюжі засохлої крові на тротуарах. Таким побачив Херсон зранку 2 січня кореспондент МОСТа.

Зранку відносно багато людей помітно в мікрорайонах. Як і під час окупації, багатолюдно навколо ринків та великих магазинів. Люди, здається, навіть не реагують на постійну канонаду. Очевидно, навчилися розпізнавати “прильоти” від росіян від наших “ульотів”. Останніх в цей день було явно більше.

В центрі людей небагато. Після страшних обстрілів на Різдво, сліди яких видно досі, центр значно спорожнів.

Поодинокі перехожі швидко перебігають до супермаркетів та зникають у навколишніх дворах.

Жодної цілої будівлі, здається, в районі площі Свободи немає. Лише в зачиненому винному магазині якимось дивом вцілілі вітрини демонструють порожні коробки та минулорічні новорічні прикраси.

Така ж порожня сусідня Потьомкінська. На зупинках майже немає людей, натомість тут видно сліди нещодавніх прильотів по обласній поліклініці. 

На зупинці калюжу засохлої крові засипали гравієм.

Не так далеко, під звуки “виходів” нашої артилерії і далеких “прильотів” російських градів паяють оптоволоконний кабель співробітники “Укртелекому”.

“Страшно звісно, але звикли і хтось має це робити”, – каже один з них. 

Цей матеріал було створено завдякі щирій підтримці читачів видання, які профінансували поїздку членів нашої команди на Херсонщину. Якщо ви бажаєте нас підтримати, просимо долучатися

Розвиваємо проект за підтримки