4 липня у рамках проекту «Маленькі кухарі» відбувся ознайомчий візит херсонської делегації до Генерального консульства Грузії в Україні (м. Одеса) та зустріч з в.о. консула Іраклієм Абасадзе.
Вже завтра, 6 липня, делегація у складі голови херсонсько-грузинського об’єднанням “Ілорі” Еліко Маркелії, фіналістки проекту «Маленькі кухарі» Оксани Качури у супроводі Ганни та Ігоря Качури, а також Діани Кривошеї вирушить до Грузії.
За умовами «Маленьких кухарів», учасниця проекту, яка посіла перше місце у фіналі конкурсу, вивчатиме у Грузії особливості національної кухні країни. Упродовж тижня Оксана Качура навчатиметься кулінарній майстерності у кращих кухарів грузинського ресторану «Мравалжамиер» (м. Тбілісі).
Крім того, у рамках поїздки відбудеться зустріч херсонської делегації з міністром закордонних справ Михелом Джанелідзе, екскурсії Грузією, знайомство з особливостями грузинської національної кухні. Під час свого візиту до дружньої Грузії учасники делегації презентують фільм про конкурс «Маленькі кухарі», аудіозаписи українських музичних творів та розкажуть майстрам ресторану «Мравалжамиер» про рідне місто, його туристичний та освітній потенціал.
Нагадаємо, фінал конкурсу «Маленькі кухарі» відбувся 20 травня у Палаці молоді та студентів, де було визначено кращих з кращих. Згідно рішення журі, призові місця розподілились наступним чином: перше місце посіла Оксана Качура, друге – Наталя Мельник, третє – Ксенія Харченко.
Довідка. Соціальний проект “Дитяча кулінарна школа “Маленькі кухарі” реалізовується херсонсько-грузинським об’єднанням “Ілорі”.
Мета проекту – дати можливість херсонським дітям віком від 8 до 12 років розкрити свій творчий потенціал у сфері кулінарії. Проект – конкурс у вигляді дитячого телевізійного шоу. Бажаючі взяти у ньому участь пройшли відбірковий етап у жовтні 2016 року та майстер-класи з кулінарії.