У Херсонському професійному ліцеї харчової промисловості проводився конкурс фахової майстерності серед навчальних груп № 8, 815 з професії: «Контролер харчової продукції (виробництво фруктових та овочевих консервів)». Про це повідомляє управління освіти Херсонської міської ради.
Перший теоретичний етап включав виконання завдань у письмовій формі з предметів: охорона праці, загальна технологія виробництва, устаткування, контроль якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції.
На другому етапі учасники конкурсу виконали практичне завдання по контролю якості консервів «Зелений горошок» згідно технологічної схеми виробництва натуральних консервів, дотримуючись Державних стандартів, нормативно-технічної документації, використовуючи контрольно-вимірювальні прилади.
Перемогу у конкурсі виборола учениця групи № 815 Божко Ольга (майстер виробничого навчання Дремлюк Л.І.), інші конкурсанти Маукіна Ірина, Романенко Рузана та Ступак Анастасія показали глибокі знання з професії та нагороджені грамотами і дипломами.