Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 250 мл
- Лимонна кислота – 1/2 ч.л. (або сік одного лимона)
Інструкції:
- Підготовка абрикосів:
- Виберіть стиглі, але міцні абрикоси. Помийте їх під проточною водою.
- Розріжте абрикоси навпіл і видаліть кісточки.
- Приготування сиропу:
- У великій каструлі змішайте цукор і воду. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
- Зменшіть вогонь і варіть сироп ще 5-7 хвилин, поки він не стане трохи густішим.
- Додавання абрикосів:
- Додайте підготовлені абрикоси до гарячого сиропу. Акуратно перемішайте, щоб усі абрикоси були покриті сиропом.
- Зніміть каструлю з вогню і залиште абрикоси настоюватися в сиропі на 4-6 годин або на ніч.
- Варіння варення:
- Після настоювання поставте каструлю з абрикосами та сиропом на середній вогонь і доведіть до кипіння.
- Додайте лимонну кислоту або сік лимона і зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть варення на повільному вогні, періодично помішуючи та знімаючи піну, приблизно 30-40 хвилин або до бажаної консистенції.
- Стерилізація банок:
- Поки вариться варення, підготуйте банки. Ретельно вимийте їх і простерилізуйте, помістивши в духовку при температурі 100°C на 10-15 хвилин або прокип’ятивши в киплячій воді.
- Розлив варення:
- Коли варення готове, акуратно розлийте його по стерилізованих банках, залишаючи приблизно 1 см до краю.
- Закрийте банки стерилізованими кришками і переверніть їх догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження.
- Зберігання:
- Зберігайте варення в прохолодному темному місці. Після відкриття зберігайте в холодильнику.
Смачного! Насолоджуйтеся домашнім абрикосовим варенням з чаєм або використовуйте його як начинку для випічки.