На Херсонському комбінаті хлібопродуктів побудували інноваційний склад зберігання зерна


18 апреля 2016 года.

На Херсонському комбінаті хлібопродуктів майже завершено будівництво нового складу зберігання зерна. Кошти на нього виділили іноземні інвестори. Сьогодні нідерландець Пітер Клемене ван Моріс та француз Ніколя Бальтазар Мобек приїхали на підприємство, аби подивитись, на якій стадії знаходиться реалізація проекту. З ними, а також з директором комбінату хлібопродуктів Володимиром Ковалем зустрівся міський голова Володимир Миколаєнко.

"Одним із напрямків діяльності комбінату хлібопродуктів є послуги з перевантаження зернових. Склад, який ми будуємо сьогодні - унікальний за своїми функціями, адже дозволить зберігати всі види продукції, навіть шрот, для якого необхідні особливі умови. У подальшому ми зможемо займатись його грануляцією, це додатковий прибуток для комбінату хлібопродуктів, і, відповідно, зарплата працівникам та податки до бюджетів", - підкреслює Володимир Коваль.

Окрім того, у будівництві складу брали участь виключно херсонські будівельні компанії. Таким чином, жителі міста отримали роботу, міський бюджет - податок.

Загальна вартість проекту - 2,2 мільйони долларів. Це єдиний в Україні склад із такими технічними характеристиками. Його реалізація дозволить збільшити об'єми перевалки зерна на 150 тисяч тонн та забезпечить прибутковість підприємству на 1 мільйон 350 тисяч гривень. При цьому виплати до бюджету зростуть на 10%.

"Важливим є те, що будівництво складу - це вклад в екологію Херсона, - зазначає Володимир Миколаєнко, - Все буде механізовано, закрито. Жодних викидів пилу у воду чи повітря".

Теги: стройка
Новости по теме
Комментарии (0)

Новости

шипшина