Херсонщина має потенціал для виробництва органічного меду на експорт


1 сентября 2017 года.

Україна є третьою за експортом меду у світі. Але за кордоном, зокрема в Європі, за український мед дають невисоку ціну.

Про це заявив зacновник Acоціaції екcпортерів меду в Укрaїні Ігор Cнітівкер, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

«Для виробництва експортного меду пасічникам доведеться змінювати підходи до всіх процесів - починаючи від лабораторних аналізів та ветеринарних свідоцтв, закінчуючи спеціальною тарою. Але об'єднання пасічників у спілки дозволить їм за рахунок гуртових закупок зекономити на послугах лабораторій та придбанні спецтари», - зауважив Снітівкер.

Він також високо оцінив експортний потенціал Херсонщини в напрямку виробництва меду експортної якості. Зокрема, за його словами, що Херсонська область має дуже сприятливі умови для виробництва органічного меду, який є дуже затребуваним в країнах ЄС, при чому його виробництво дозволяє отримати більшу додану вартість.

Олександр Синюк, голова ГО «Земля Таврії», розповів про грантову та технічну допомогу бджолярам, яку може надати організація в рамках проекту бізнес-розвитку плоовочівництва в Україні.

«Сьогодні наш мед продається по всьому світу під торговими марками Іспанії, Німеччини, Китаю. Його купляють великими партіями в нашій країні, розводять, фасують та продають, вказуючи інші країни, як виробника. Єдиний шлях у даній ситуації - виробники меду повинні об'єднуватись та формувати товарні партії меду належної якості», - зазначив Синюк.

Так, Спілка бджолярів Херсонщини, яка зареєстрована у липні 2017 року, ставить задачу об'єднати зусилля для вирішення всіх питань, а також проводити круглі столи та семінари, де пасічники зможуть підвищувати свою кваліфікацію та отримувати корисну інформацію.

Теги: мед
Новости по теме
Комментарии (0)

Новости

шипшина